Soepel lopende glazen schuifwand met zeer lage onderdorpel

Glazen schuifwanden bieden optimale bescherming tegen wind- en regen 

Soepel lopende glazen schuifwanden met extra lage onderdorpel

Bekijk de mogelijkheden

Glazen schuifwanden maken het mogelijk om in alle seizoenen te genieten van het buitenleven.

Genieten in alle seizoenen met glazen schuifwanden van Verasol
gratis advies bij u thuis of in onze showroom

Gratis advies op maat

Gratis advies bij u thuis of in onze showroom

vakkundige montage door eigen monteurs

Vakkundige montage

Vakkundige montage door eigen monteurs

altijd op maat gemaakt door topkwaliteit leveranciers

Op maat gemaakt

Altijd op maat gemaakt door topkwaliteit leveranciers

altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding

Altijd de beste deal

Altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding

uitstekende service met een

Uitstekende service

Uitstekende service met een "No Nonsens" mentaliteit

een fabrieksgarantie van 10 jaar op alle veranda's

10 jaar fabrieksgarantie

Een fabrieksgarantie van 10 jaar op alle veranda's

klanten vertellen hun ervaring

Laat mij beginnen met jullie te vertellen dat het telkens een feestje was, als jullie hier werkzaamheden kwamen verrichten. Wat een spontaniteit en wat een gezellige samenwerking. Ik zit nu weer met een smile op mijn gezicht als ik eraan terug denk.

Koos en Manja Gerdessen

Verleng het buitenseizoen


"Een veranda lijkt me fantastisch, het zou wel fijn zijn als ik er het hele jaar door gebruik van kan maken!"

Glazen schuifwanden zijn de perfecte oplossing om het buitenseizoen te verlengen. Als de temperatuur in het voor- en naseizoen niet zo hoog is, zijn de soepel lopende glazen panelen eenvoudig dicht te schuiven. Zodra de zon schijnt en de overkapping verwarmt, blijft de warmte lekker “hangen” omdat de wanden gesloten zijn.

In de zomer, als de temperatuur een stuk hoger is, schuift u de wanden open en is er voldoende ventilatie om heerlijk te kunnen genieten.

Glazen schuifwanden zijn standaard voorzien van borstel afdichtingen en sluitprofielen voor perfecte bescherming tegen weersinvloeden.Verleng het buitenseizoen met glazen schuifwanden van ZSM Zonwering

Gratis inspiratie brochure aanvragen!

Gratis verasol inspiratie brochure aanvragen bij ZSM Zonwering

Bescherming tegen weersinvloeden in alle jaargetijden. Wind, regen of zonneschijn?! Glazen schuifwanden zijn dé oplossing

Maak van de veranda een tuinkamer bij ZSM Zonwering

Van veranda tot tuinkamer

"Wij hebben de kerstdagen heerlijk zitten gourmetten in onze tuinkamer. Dit geeft echt een hele gezellige sfeer en we hebben achteraf geen vette luchtjes in huis"

Een tuinkamer is de laatste jaren erg populair geworden. In de ervaring van klanten hoor ik vaak dat het mogelijk is om het hele jaar door gebruik te maken van een tuinkamer en dit klopt, want ook ik vier al een aantal jaren de kerstdagen in onze veranda.

Met een goede terrasheater is het echt genieten en het vieren van “feestelijke dagen” in een tuinkamer geeft absoluut een extra gezellige sfeer.

Glazen schuifwanden zijn een fantastische oplossing om een nieuwe of bestaande overkapping eenvoudig om te toveren tot een tuinkamer, dit kan met schuifwanden van glas, zodat het uitzicht op de tuin behouden blijft. 

Met een tuinkamer is het in alle weersomstandigheden “lekker buiten” genieten.


Openheid met glazen wanden van ZSM Zonwering

Ervaar de openheid van glazen schuifwanden

Vrij uitzicht op de tuin en voldoende lichtinval, dat kan met glazen schuifwanden van Verasol.

Een veel besproken voordeel is dat er geen profielen rondom de glazen panelen zitten, dit geeft optimaal doorzicht en openheid. Er is voor iedere situatie een oplossing, de panelen zijn altijd perfect op maat gemaakt in een breedte van 60 tot 120 cm per paneel en altijd in veiligheidsglas met een dikte van 10 mm. Uniek aan het systeem van Verasol is de lage onderdorpel van 17 mm, dus super makkelijk toegankelijk.

Het is ook mogelijk om de gehele rails in de vloer te verwerken zodat er geen “drempel” ontstaat.

Nadeel hiervan is wel dat er meer vuil in de rails blijft liggen en dat zal regelmatig schoongemaakt moeten worden.

Liever wat meer privacy? De glazen schuifwanden zijn ook te leveren in mat glas.

Diverse standaard kleuren in glazen schuifwanden bij ZSM Zonwering

Altijd de gewenste uitstraling

"Een glasschuifwand onder onze veranda lijkt me helemaal geweldig, maar ik wil het wel zo ver mogelijk open kunnen schuiven!"Het mooie van glazen schuifwanden is dat alle panelen precies op maat gemaakt worden. De panelen “overlappen” elkaar evenveel en dat geeft een strakke uitstraling. 

Het is mogelijk om een rails te kiezen in verschillende sporen. Een eenvoudige uitleg van “sporen” is het aantal rails waar de deuren overheen rollen. Er is de keuze tussen 3, 4 of 5 sporen, waarbij de deuren naar links, rechts of vanuit het midden openen.

De profielen van glasschuifwanden zijn er in 4 standaard kleuren en 8 special colors voorzien van qualicoat poedercoating. Deze lak is van hoge kwaliteit en zeer krasvast, een goede kleurechtheid voor een periode van 10 jaar is dan ook gegarandeerd. 

In de meeste gevallen is de kleur van de schuifwand aangepast aan de Veranda, een aluminium “look” waarbij de profielen een natuurlijke aluminium kleur hebben geeft ook echt een zeer strakke uitstraling. De 17 mm lage onderdorpel is standaard in aluminium, dit om slijtage van de lak na jarenlang gebruik te voorkomen.

Met het onderhoud zit het wel snor, want alle delen zijn duurzaam en ook na jaren eenvoudig te reinigen.

Duurzame en soepel lopende glazen schuifwand bij ZSM Zonwering

Een duurzaam en soepel lopende schuifwand

Duurzaamheid is een item wat erg belangrijk is. Laten we eerlijk zijn, de aanschaf van zo’n mooie glazen wand is toch een forse investering en daar willen we wel jarenlang zorgeloos van genieten.

De glazen panelen zijn aan de onderzijde voorzien van een aluminium profiel waar per paneel 4 wielen onder zitten. Deze wielen zijn van hoogwaardig teflon en zorgen voor een soepele bediening. Voordeel van dit systeem is dat de deuren in hoogte verstelbaar zijn en dat is ideaal als de bodem niet helemaal waterpas is. De hoogte is dus per paneel af te stellen en zorgt ervoor dat alle panelen keurig netjes recht op elkaar aansluiten.

Als de keuze gemaakt is om een glazen schuifwand aan te schaffen, dan is dit een compleet pakket waar alles inbegrepen is.

Een keurig nette RvS handgreep om de panelen mee heen- en weer te schuiven maken het bedieningsgemak optimaal. Alle panelen zijn voorzien van een aluminium profiel met een borstelafdichting, dit is een perfecte afdichting tegen wind- en regen als de glasschuifwand gesloten is.

Uniek aan het systeem van Verasol is de “meenemers”. Het maakt niet uit of de deuren open- of dicht geschoven worden, de panelen zitten aan elkaar vast en lopen soepel met elkaar mee.

De loopdeur en het eerste paneel vallen in een sluitprofiel met een borstel, geruisloze sluiting en afdichting tegen weersinvloeden is gegarandeerd.

Waterafvoer voor de glazen schuifwand van ZSM Zonwering

Perfecte oplossing tegen opspattend vuil

Door het veranderen van het klimaat vallen er steeds meer hevige buien. Met een Verasol Rain & Drain blijft niet alleen de glazen schuifwand langer schoon, ook het overtollige water uit de rest van de tuin wordt keurig afgevoerd.

Als de keuze voor een glazen schuifwand eenmaal gemaakt is, dan is het aanleggen van een “drain” echt ideaal. Voordeel van deze “waterafvoergoot” is dat het regenwater gewoon veel minder opspetterd. Regendruppels nemen het vuil van de tegels mee en dit blijft achter op het glas.

Het principe is eenvoudig en doeltreffend: we plaatsen de glazen panelen en direct daarvoor leggen we de goot. Omdat we toch bezig zijn met het maken van een fundering voor de glasschuifwand is het eenvoudig om de afvoer aan te leggen tijdens de montage.

Rain & Drain afvoergoten zijn er in diverse uitstralingen en verschillende materialen. Robuust van staal, Trendy RVS of degelijk kunststof, alles is mogelijk. 

Een functionele oplossing die er ook nog eens erg netjes uitziet. 

Reinigingsmiddel voor glazen schuifwanden bij ZSM Zonwering

Weinig onderhoud = veel genieten

"We zitten er niet op te wachten dat we onze spaarzame vrije uurtjes moeten besteden aan onderhoud, gewoon lekker “chillen” met een wijntje of een goed boek, dat is het doel"

Een veranda is heerlijk om van te genieten, daarom is het heel belangrijk dat alle materialen onderhoudsvriendelijk zijn. 

Aluminium glasschuifwanden voldoen aan deze eigenschap en zijn super duurzaam. Als ik spreek uit mijn eigen ervaring en die van klanten, dan blijkt dat een goede schoonmaakbeurt in het voorjaar als de tuin klaargemaakt wordt voor de lente en een keer in het najaar voor de winter voldoende is om alles netjes te houden. 

Voor het eenvoudig reinigen heeft Verasol een schoonmaakmiddel wat perfect geschikt is voor glasschuifwanden. Eerst de wand afspoelen om het ergste vuil eraf te halen, even laten drogen en vervolgens het glas insprayen. Direct met een zachte doek uitwrijven voor een streep loos resultaat, eenvoudiger kan het niet.

Direct een afspraak maken voor gratis advies!