zsm-team- Johan De Kreek - Eigenaar
Johan de Kreek- Mede-eigenaar

Johan de Kreek 

Ontmoet Johan De Kreek, mede-eigenaar van ZSM Zonwering.

Van jongs af aan opgegroeid met het vak. Mijn vader had vroeger een agenturenhandel in zonwering, waarbij hij met boeken en stalen van stoffen bij mensen thuis langsging om zonwering te verkopen.


Ik groeide op te midden van schroevendraaiers en stoffenstalen, hierdoor hielp ik mijn vader al op zeer jonge leeftijd met het monteren van zonweringen en leerde ik de fijne kneepjes van het vak, maar ook de valkuilen. Destijds werkte mijn vader voornamelijk vanuit huis en moet ik toegeven, zijn aanpak was niet altijd even professioneel. Deze periode heeft me veel geleerd, vooral over wat ik niet moest doen.


Mijn eerste ontmoeting met de fabrikant zal ik nooit vergeten. Ik vertelde hem dat ik zonwering wilde gaan verkopen, zijn reactie hierop was direct en leerzaam: “Als je zonwering wilt verkopen, dan moet je leren wat er allemaal mogelijk is”. Dus ga eerst maar eens de prijslijst lezen en zorg ervoor dat je je verdiept in wat je gaat verkopen. En als je dat weet, kom dan maar eens terug, zodat je de klanten goed kan adviseren.