Video Aspect Ratio: 16:9

Serrezonwering

Effectieve warmtewering voor uw serre of terrasoverkapping

Serrezonwering

Effectieve warmtewering voor uw serre of terrasoverkapping

6100+

Tevreden klanten

23 jaar

Specialist in dit vak

2200+

Inschrijvingen voor gratis advies
serrezonwering-zsm-zonwering

Oplossingen voor op of onder de serre

Serrezonwering is te verkrijgen in een bovenzonwering, naar wens te leveren met een overstek. Dit maakt het mogelijk om de zon ook uit de voorzijde van uw serre te houden.

Onderzonwering is praktisch en duurzaam, omdat het onder de serre geplaatst wordt. Op deze manier is het niet onderhevig aan weersinvloeden en zal het doek veel minder vuil worden. 

serrezonwering-zsm-zonwering

Serrezonwering heeft vele voordelen

  • Keuze uit een zonwering voor op of onder uw serre
  • Uitermate windvast door gebruik te maken van sterke veren 
  • Ook verkrijgbaar met een glasvezeldoek wat gemakkelijk te reinigen is en waar u doorheen kunt kijken
  • Ruime fabrieksgarantie van 7 jaar
  • Keuze uit een uitgebreide collectie zonweringsdoeken

Mogelijkheden en garantie

Uitvoering: 

De systemen zijn opgebouwd uit robuuste aluminium profielen en voorzien van een uniek spansysteem. Door gebruik te maken van degelijke koorden en sterke veren is optimale duurzaamheid gegarandeerd. De onderzonwering is naar wens verkrijgbaar met dimbare led spots. 

Kleur: 

Het frame is standaard crèmewit of black metallic structuurlak, naar keuze ook te leveren in iedere gewenste ral kleur. De verandazonwering is standaard voorzien van Swela Sunsvak of Swela SunSilk doek in een kleur naar keuze.  

Bedieningen: 

Een elektrische bediening van Somfy is standaard. Gaat u helemaal voor gemak, kies dan een afstandsbediening voor optimaal comfort. Vanzelfsprekend is het mogelijk om terrasschermen te bedienen via de Somfy App voor smartphones en tablets. 

Breedte en hoogte: 

De maximale breedte is 600 cm met een diepte van 400 cm. Als uw serre of overkapping nog groter is kunnen we de systemen aan elkaar koppelen, op deze manier zijn echt allle afmetingen te leveren. 

Garantie en levertijd: 

Serrezonwering wordt geleverd met 7 jaar fabrieksgarantie en is binnen 4 weken netjes gemonteerd. 

Eenvoudig en snel een afspraak plannen voor gratis advies op een tijdstip wanneer het u uitkomt.

Serrezonwering: Goed om te weten voor de aankoop!

Profiteer van onze ervaring– actueel, deskundig, praktisch!

Vragen & Antwoorden

Wat te doen als het vriest - zsm zonwering

Wat te doen als het vriest?

Om schade aan vastgevroren componenten te voorkomen, is het beter om de serrezonwering bij vorst niet te bedienen. Als dat in de praktijk toch nodig is: houd het systeem in de gaten! Zo kunt u snel stoppen als iets vastgevroren is en schade voorkomen. Onze tip: zet bij vorst de weersensoren aan uw systeem uit en voorkom zo dat het systeem in- en uitschuift wanneer u niet thuis bent.wat-te-doen-bij-wind-zsm-zonwering

En bij wind?

Serrezonweringen zijn ook bestand tegen hogere windsnelheden (voor details, zie de productgegevens). Toch is het beter om de zonwering in te halen voordat er harde wind opsteekt. Dit vermindert het risico dat uw zonwering beschadigd wordt door sterke windstoten. Als u uw systeem aanvult met een windsensor, neemt de sensor deze taak van u over.    
vocht-beter-vermijden-zsm-zonwering

Vocht beter
vermijden

De basisfunctie van een zonweringdoek is het bieden van bescherming tegen zonlicht en warmte. Als het regent, kunt u uw zonnescherm beter inhalen. Want nat geworden doeken kunnen versterkt wikkelvouwen, water- en weervlekken vertonen. Ook is het mogelijk dat er honingraatpatronen ontstaan. Als uw zonwering toch een keer vochtig geworden is, kunt u de zonwering het beste uitschuiven om te drogen zodra het weer beter is geworden.
doeken-reageren-op-de-omgeving-zsm-zonwering

Doeken reageren op de omgeving

Doeken reageren op externe omstandigheden. Als het buiten droog of vochtig, warm of koud is, kan het zonweringdoek krimpen of uitzetten – binnen het minimale bereik natuurlijk. Ook de grootte van het systeem speelt daarbij een rol. Door deze externe factoren kunnen golven en vouwen in het doek ontstaan. Deze vouwen zijn echter heel normaal en beschadigen de zonwering niet.


                                                 

vouwvorming--geen-reden-tot-zorg-zsm-zonwering

Vouwvorming geen reden tot zorg !

Sommige onregelmatigheden kunnen eenvoudigweg niet worden vermeden vanwege omgevingsomstandigheden en om productieredenen – bijvoorbeeld knikvouwen of stuwings- en wikkelvouwen door afwijkende wikkeldiameters op de doekas. Ook kan golfvorming en oprekken bij de naden of honingraatvorming optreden. Maar we kunnen u geruststellen: u heeft te maken met een stof van hoge kwaliteit – kleine oneffenheden doen geen afbreuk aan de functionaliteit ervan. Daarom zijn ze ook geen reden voor een klacht.
weinig-geluid-niet-stil-zsm-zonwering

Weinig geluid, niet stil

Wat de één luid en storend vindt, is voor de ander nauwelijks waarneembaar. Dit geldt ook voor kraakgeluiden van uw systeem. Bij temperatuurschommelingen zet het materiaal van uw serrezonwering uit of krimpt het – een natuurlijk proces dat niet vermeden kan worden. Ook bij het in- en uitschuiven zijn geluiden te horen, die afhankelijk van de bouwsituatie luider of stiller kunnen zijn. In ieder geval wordt de goede werking van uw serrezonwering niet beïnvloed door de kraak- en loopgeluiden.


een-blik-op-het-systeem-zsm-zonwering

Een blik op het systeem

Zo nu en dan moet u uw serrezonwering eens wat nader bekijken: ziet alles er goed uit en zit het stevig op zijn plaats? Als u iets opvallends ziet, neem dan contact op met uw vakhandelaar. Maar ook als u niets opvallends ziet, raden wij u aan uw serrezonwering jaarlijks te laten onderhouden.
Het is raadzaam uw systeem ten minste eenmaal per jaar te reinigen, of zelfs tweemaal per jaar in geval van bijzonder zware belasting. Onze tip: als u langere tijd niet thuis bent, schuif dan uw serrezonwering in en zet de automatische bediening gewoon op “UIT”. Zo voorkomt u dat het systeem in- en uitschuift zonder dat u het kunt observeren.


de-zonwering-die-met-u-meegroeit-zsm-zonwering

De zonwering die met u meegroeit

Als u na de montage van uw serrezonwering vaststelt, dat u toch nog graag meer comfort zou willen: uitbreidingen zijn in het modulaire systeem van weinor ingepland en eenvoudig te realiseren. Of het nu gaat om automatische weerafhankelijke bediening, een verwarmingssysteem, verlichting of een nieuw doek – hier past alles perfect bij elkaar. Natuurlijk zijn er ook technische grenzen aan de uitbreidingsmogelijkheden


                                                    

betrouwbaar-weergevoelig-zsm-zonwering

Betrouwbaar weergevoelig

Ook als u even geen blik kunt werpen op uw serrezonwering, zorgen weersensoren ervoor dat uw radiogestuurde systeem automatisch wordt uitgeschoven als de zon schijnt en weer wordt ingeschoven als het regent of waait. Op deze manier blijft het klimaat op het terras en binnenshuis aangenaam. Ook het risico van water- of stormschade aan uw systeem kan gemakkelijk worden beperkt met de juiste sensor.


compenserende-voegen-zsm-zonwering

Compenserende voegen

Om een zonwering goed te laten functioneren, moeten alle onderdelen precies op elkaar aansluiten. Zelfs kleinere oneffenheden aan de wand kunnen er al toe leiden dat zonweringen niet zo soepel lopen als zou moeten. weinor serrezonweringen reageren op de toestand van de ondergrond en compenseren deze indien nodig. De voegen die dan ontstaan, hebben echter geen negatieve invloed op de werking van uw serrezonwering – integendeel!

Een aantal reacties van onze klanten:

Wanneer er al twijfels bestonden werden deze ontkracht bij het eerste contact met jullie medewerkster Desiré, direct een vertrouwd gevoel. 

Gerrit Bliekendaal

Ieder die in overweging neemt een veranda te plaatsen kan ik uit eigen ervaring adviseren om contact op te nemen met deze vakmensen.

Rudi Haast

Laat mij beginnen met jullie te vertellen dat het telkens een feestje was, als jullie hier werkzaamheden kwamen verrichten.

Koos en Manja Gerdessen