Ontdek de voordelen van een opvouwbare pergola terrasoverkapping
Ontdek de voordelen van een opvouwbare pergola terrasoverkapping

Ontdek de voordelen van een opvouwbare pergola terrasoverkapping

NIEUW: De Alpha pergola terrasoverkapping

De Alpha pergola terrasoverkapping ook wel pergola zonwering genoemd heeft een aluminium constructie waarin een doek heen- en weer schuift.  In de Alpha pergola zonwering zit in één van de staanders een waterafvoer verwerkt waardoor het regenwater netjes aan de voorzijde wordt afgevoerd. Naar wens kan dit aangesloten worden op de bestaande hemelwaterafvoer.

Een uniek systeem

Met pergola wordt een vouw(schuif) systeem bedoeld. Door een slijtvaste rubberen tandriem in het systeem zorgt dit ervoor dat het soepel op-en neer te bewegen is en u jarenlang zorgeloos kunt genieten van deze overkapping. De Alpha pergola zonwering is een overkapping en zonwering in één. Het dak is volledig opvouwbaar wanneer u van de zon wilt genieten en is met de afstandsbediening ook weer gemakkelijk uit te vouwen zodat u geen last heeft van de zon.

Geschikt voor…

Particulier

De Alpha pergola terrasoverkapping is uitermate geschikt voor de particulier. Met deze windvaste terrasoverkapping kunt u langer buiten genieten. Daarnaast is de terrasoverkapping geschikt voor zowel grote als kleine terrassen. Dit komt mede doordat de zonwering / overkapping op maat gemaakt wordt. Een ander voordeel voor de particulier is dat u zelf bepaald of u wel of niet in de zon wil zitten. Het is natuurlijk goed voor te stellen dat u bij 17 graden liever in de zon zit terwijl u bij een graadje of 30 liever beschut zit. Dat is iets wat zeker gaat lukken met de pergola terrasoverkapping. Ander bijkomend voordeel is dat het een sfeervolle terrasoverkapping is. Dankzij de ingebouwde en duurzame led verlichting in de liggers van de overkapping creëert u ook in de avond een gezellige plek.

Zakelijk

Naast de particuliere markt is de terrasoverkapping ook geschikt voor de zakelijke gebruiker. Met deze terrasoverkapping creëert u meer overdekte ruimte voor de klant wanneer dat nodig is gelet op het weer. Hierdoor is er ruimte voor meer overdekte tafelplaatsen. En meer overdekte tafelplaatsen zal leiden tot meer omzet. U zal als ondernemer uniek zijn. Uniek op een manier doordat u zon kan aanbieden wanneer het in de schaduw niet warm genoeg is en u schaduw kan aanbieden wanneer het in de zon te warm is. Overigens is deze terrasoverkapping ook volledig af te sluiten. De zijwanden kunnen bijvoorbeeld dicht gemaakt worden met glas en zodra u de zonwering volledig uitvouwt kunt u de overkapping als een dicht terras zien. Ook in de koudere maanden kan dit dus zo zijn voordelen hebben. Tot slot is de terrasoverkapping volledig op maat te maken in verschillende vormen en afmetingen.

De mogelijkheden

Het doek

Voor de Alpha pergola zonwering is er een doek voor elke behoefte. Er zijn verschillende soorten doeken. Het PVC doek is standaard welke bij de zonwering wordt geleverd. Hierbij is er een PVC lichtdoorlatende en een PVC verduisterende variant. Daarnaast is er de Sunworker welke in 4 soorten geleverd kan worden genaamd de Sunworker, de Sunworker metal, de Sunworker opaque en de Sunworker cristal. De Sunworker is het basisdoek in deze. De Sunworker metal houdt al meer zon tegen dan de Sunworker. De Sunworker opaque zorgt voor een totale duisternis. De Sunworker cristal zorgt tot slot voor een licht doorlatende werking waarbij het doek ook waterdicht is. Voor het onderhoud van dit doek wordt zeepsop aangeraden.

PVC vs Sunworker doek

Het grote voordeel van een Sunworker doek ten opzichte van een PVC doek is dat maar liefst 92%(!) van de warmte van de zonnestralen worden weerkaatst. Hierdoor wordt in tegenstelling tot een PVC doek een serre-effect voorkomen waardoor het onder de zonwering niet oververhit raakt.

Het vuil op een PVC doek is extreem snel zichtbaar. De Sunworker absorbeert maar heel weinig water en dat maakt het doek van de Sunworker ook zo duurzaam. Door de gebruikte pigmenten behouden de kleuren hun helderheid ook bij langdurige blootstelling aan zonnestraling.

Het ‘hart’ van de Sunworker stoffen bestaat uit een zeer sterke polyester kern, terwijl de kenmerkende Rachel Trameur – stijl van weven die bij de fabricage wordt gebruikt voor een zeer goede weerstand tegen slechte weersomstandigheden zorgt. Door deze techniek kunnen de draden ten opzichte van elkaar bewegen en in het geval van inscheuren de mechanische energie verspreiden, verder leiden en absorberen.

Kleuren

Het frame is standaard in een ruime keuze aan kleuren verkrijgbaar, naar wens ook geleverd in ieder gewenste ral kleur. Eveneens is ook het doek verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren.

Bedieningen

Een elektrische bediening van de Alpha pergola zonwering is standaard. Wilt u helemaal gaan voor het gemak en vanaf binnenshuis de zonwering bedienen dan kunt u ook kiezen voor een afstandsbediening. Vanzelfsprekend is het mogelijk om de zonwering, de led verlichting en eventuele terrasverwarming te bedienen via de Somfy App voor smartphones en tablets.

Afmetingen

De standaard afmetingen van de Alpha variëren van een breedte van 500 cm tot 900 cm. De diepte varieert van 250 tot 750 cm. Dit zijn de standaardmaten maar het kan natuurlijk ook op maat gemaakt worden.

Garantie en levertijd

De Alpha pergola zonwering wordt geleverd met 5 jaar fabrieksgarantie en een levertijd van +- 5 weken.

De voordelen op een rij

  • Duurzame LED verlichting in de liggers.
  • Afstandsbediening.
  • Opvouwbaar.
  • Waterdicht doek als optie.
  • Doek altijd beschermd wanneer ingeklapt door de beschermlaag.
  • Geschikt voor zowel de particulier als de zakelijke klant

 

Deze blog is geschreven door Niels van Hoek wie momenteel een opdracht uitvoert namens ZSM – Zonwering. Hopelijk is dit een interessant artikel voor de lezers en ik ben erg benieuwd of jullie dit product interessant vinden. Ik zou het daarom ook enorm waarderen om opmerkingen, vragen of aanvullingen te krijgen. Deze kunt u u plaatsen in het reactieveld onder deze blog. Alvast bedankt!

Showroom

De Alpha pergola zonwering is ook te bewonderen in onze showroom. Heeft u vragen? Wij nemen ruimschoots de tijd om een oplossing te bieden voor al uw vragen. Loop gerust binnen of maak direct online een adviesafspraak!

Over de schrijver
Momenteel bezig met het op de kaart zetten van producten voor ZSM Zonwering. Ik doe dit met veel passie en plezier.

Door

Erica van Duinen

op 20 March 2019

Zeer fraai deze zon overkapping, het is dat mijn 9 mtr. brede scherm nog niet aan vervanging toe is, maar anders had ik er zeker oren naar gehad.

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Goed om te horen dat de overkapping in de smaak valt!

Door

Stella Klomp

op 20 March 2019

Deze terrasoverkapping en zonwering in 1 lijkt me een fantastische uitvinding. Ik ben benieuwd wat het prijsverschil is tussen deze overkapping en 'standaard' zonwering in de vorm van een scherm. Wij wonen zelf in een appartement dus is voor ons geen optie, maar onze dochter heeft een huis in aanbouw gekocht waar het wellicht interessant voor is.

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reactie. Om een goed advies te geven bied ik de mogelijkheid om eenvoudig en snel een afspraak te maken voor gratis advies bij u thuis of in onze showroom. De prijs is in deze ook afhankelijk van verschillende factoren zoals afmetingen, soort doek, fundering en dergelijke. Kunt u deze gegevens mailen naar info@zsm-zonwering.nl voor een offerte of een afspraak maken via https://zsm-zonwering.nl/afspraak-maken/ ?

Door

Anja van Riemsdijk

op 20 March 2019

Ik heb enige twijfel over dit product, wanneer het te warm en je maakt het dak dan open dan is het nadeel, lijkt mij dat je ook gelijk volle bak in de zon zit en dat is ook niet fijn. De vaste overkapping houd warmte en zonlicht tegen.

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reactie! Dit ligt ook aan het soort doek dat gekozen wordt. Bij de keuze voor een Sunworker doek wordt 92% van de warmte weerkaatst. Overigens kan het dak zover uitgeschoven worden als u zelf wilt.

Door

A. J. van Barneveld

op 20 March 2019

Wij hebben sinds anderhalf jaar een terrasoverkapping via jullie bedrijf. Toen was dit nog niet in de aanbieding. Was dat wel het geval geweest zou het zeker interessant zijn geweest om een afweging te maken

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Goed om te horen dat ook deze terrasoverkapping in de smaak valt. Ik hoop dat u momenteel nog steeds veel plezier beleeft aan de huidige terrasoverkapping!

Door

Piet van der Sar

op 20 March 2019

Best Niels. Wij hebben al verschillende jaren tot volle tevredenheid een terrasoverkapping van ZSM. Voor toekomstig geinteresseerde in een terrasoverkapping zeker het overwegen waard. Veel succes met je studie.

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reactie! Fijn om te horen dat jullie nog steeds tevreden zijn en wie weet tot in de toekomst.

Door

L. Bos

op 20 March 2019

Mooi!!!

Door

Wim Meijdam

op 20 March 2019

Dit is voor ons nvt, nl wij wonen op een appartement met balkon

Door

Wouter de Heus

op 20 March 2019

Heel mooi maar ik zou er nu geen aanschaffen omdat wij net een verasol terrasoverkapping hebben

Door

Sanne

op 20 March 2019

Afhankelijk van het prijsverschil met een "normale" zonwering zou ik dit product gerust aanschaffen. Ziet er stevig en modern uit.

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reactie. De prijs is in deze ook afhankelijk van verschillende factoren zoals afmetingen, soort doek, fundering en dergelijke. Kunt u deze gegevens mailen naar info@zsm-zonwering.nl voor een offerte of voor meer informatie een afspraak maken via https://zsm-zonwering.nl/afspraak-maken/ ?

Door

Jan Roozen

op 20 March 2019

helaas hebben wij sinds 3 jaar een overkapping, dan wel een terras inclusief glazen schuifpanelen en zadeldak.

Door

Domien Theuvenet

op 20 March 2019

Afhankelijk van prijs en wijze van montage (onder de dakpannen bij ons) zou dit scherm tzt de vervanger van ons huidige scherm kunnen worden.

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reactie. Dat klinkt goed! Deze overkapping kan volledig op maat gemaakt worden en voor de montage voorzie ik dus ook geen problemen. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Kunt u ons een mailtje sturen naar info@zsm-zonwering.nl waar de terrasoverkapping aan zou moeten voldoen? Of maak voor meer informatie een afspraak maken via https://zsm-zonwering.nl/afspraak-maken/

Door

Els Brussé - Brus

op 20 March 2019

Ik heb van overkappingen geen verstand. Maar het ziet er geweldig goed en functioneel uit. Veel succes gewenst.

Door

Fam. Struik

op 20 March 2019

Beste Niels, ziet er ontzettend mooi uit! Mochten wij een overkapping willen dan zou het zeer zeker deze zijn.

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reacties. Mocht u nog meer informatie willen ontvangen dan bied ik u de mogelijkheid om eenvoudig en snel online een afspraak te maken voor gratis advies bij u thuis of in onze showroom. https://zsm-zonwering.nl/afspraak-maken/

Door

Ferr maasbimmel

op 20 March 2019

Wij zijn ons nog steeds aan het orienteren en voornemens om dit jaar een overkapping te laten plaatsen. Dit zou een interessante optie kunnen zijn, ook omdat schilderwerk / ramen zemen op de eerste verdieping makkelijker wordt. Aan de andere kant hebben wij het idee van een tuinkamer in ons hoofd waarbij de inrichting permanent zou zijn. Het dak kan dan alleen met mooi weer open. Ik ben ook benieuwd naar de prijsverhouding tussen deze oplossing en een permanent glazen dak met zonwering.

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reactie. Het idee van een tuinkamer waarbij het dak alleen met mooi weer open gaat is in deze ideaal natuurlijk. De prijs is echter afhankelijk van verschillende factoren (soort doek, fundering, op maat?) Als u een mailtje stuurt naar info@zsm-zonwering.nl met wat meer specificaties dan zouden we voor beide een offerte kunnen opmaken. U kunt er ook voor kiezen om online een afspraak te maken voor gratis advies bij u thuis of in de showroom via https://zsm-zonwering.nl/afspraak-maken/

Door

C Beije

op 20 March 2019

Mooi gedaan kun je me een prijslijst mailen.

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reactie. Voor meer informatie over de prijs zou ik u willen vragen een afspraak te maken via https://zsm-zonwering.nl/afspraak-maken/ zodat we kunnen kijken naar de afmetingen, doek en dergelijke. Prijs is hier namelijk van afhankelijk!

Door

Caroline Lenstra

op 20 March 2019

Beste Niels, Bedankt voor je mail. Ziet er goed uit. Wij hebben al een zon/regenscherm van Weinor van jullie en zijn daar erg blij mee. Veel succes met je onderzoek/studie!

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reactie! Goed om te horen dat jullie tevreden zijn met het zon/regenscherm.

Door

T. Voorendt-Körner

op 20 March 2019

Wij hebben een overdekt balkon dus hebben dit systeem niet nodig. Ik weet ook niet of ik het zou aanschaffen. Het is opvouwbaar, maar wat doe je met bladeren en ander vuil dat er op valt? Dat kan zich ophopen. Vouwt het dan ook nog strak op? En hoe maak je het schoon?

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reactie. Goed punt! Dit ligt wel aan de hoeveelheid vuil/blad dat op het doek zou komen te liggen. In principe vouwt het losliggende blad zich mee op. Het is natuurlijk wel te adviseren dat wanneer er teveel vuil op het doek ligt dit eerst of zo snel mogelijk na het invouwen van het doek te verwijderen i.v.m. het rotten van natte bladeren. Wat betreft het schoonmaken is dit gemakkelijk met de tuinslang te doen.

Door

M. van den Hil

op 20 March 2019

Ziet er mooi uit! Heb het zelf niet nodig maar zeker voor bijvoorbeeld restaurants met terras een uitkomst. Wat gebeurd er als het doek nat regent? Moet hij dan eerst drogen voordat hij kan worden opgevouwen?

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Goed om te horen! Het is niet nodig om het doek eerst te laten drogen voordat hij kan worden opgevouwen. Wel zou ik wanneer het droog is het doek uitvouwen wanneer deze nog nat was.

Door

Esmeralda

op 20 March 2019

Prachtig Niels gewoon een hele goede opzet van je , ga zo door Uit ervaring weten wij ook dat Johan en Marco ( big chiefs ) ook uitstekend vakwerk leveren en een zeer goede service après vente hebben. Kortom follow your dreams dan komt het zeker goed. Wij hebben inmiddels weer een tweede offerte in beraad , bij Z.S.M . Succes

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor het compliment! Goed om te horen dat de tweede offerte in beraad is.

Door

Jascha Kandel

op 20 March 2019

Het ziet er mooi degelijk en goed uit . Erg professioneel . Ik kan het zelf niet plaatsen omdat ik er geen plek voor heb, ga het zeker anderen laten weten van je project. Heb rondom rolluiken van ZSM en zeer tevreden , Heb rondom rolluiken

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reactie al is het jammer dat u er zelf geen plaats voor heeft. Goed om te horen dat u tevreden bent met de rolluiken!

Door

Annette

op 21 March 2019

Ik had graag een tuinoverkapping gewild maar daarvoor is mijn tuin te klein. Een vaste overkapping neemt teveel zon weg. Ik heb daarom enige jaren geleden voor een prachtig zonnescherm van ZSM gekozen. Het is dat deze optie nog niet voorhanden was anders had ik hier zeker geïnteresseerd in geweest. Het ziet er geweldig uit en de oplossing zonwering en overkapping in 1 vind ik super.

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reactie en goed om te horen dat deze terrasoverkapping in de smaak valt. Hopelijk beleeft u nog altijd veel plezier van het zonnescherm en wie weet is dit een plan voor in de toekomst. U bent altijd van harte welkom in onze showroom!

Door

Martin

op 21 March 2019

Hallo Niels, ziet er allemaal heel fraai uit. Helaas hebben wij er geen toepassing voor.

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Goed om te horen! Jammer dat het voor jullie niet van toepassing kan zijn. Toch bedankt voor de reactie!

Door

Kor Fierens

op 21 March 2019

`Ziet er goed uit. Ook geschikt als het regent? Ben benieuwd wat het gaat kosten.

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reactie. Alle doeken zijn geschikt als het regent. Enige verschil is, is dat wanneer er gekozen wordt voor de Sunworker 'christal' variant dat deze waterdicht is zodat je ook droog kunt zitten wanneer het regent. Prijs is in deze dus ook afhankelijk van het soort doek, de afmetingen, fundering en dergelijke. Ik wil u graag de mogelijkheid geven tot gratis advies bij u thuis of in onze showroom. Dit kunt u doen via de volgende link: https://zsm-zonwering.nl/afspraak-maken/ U kunt er ook voor kiezen om ons een mailtje te sturen met wat specifieke informatie zodat we een nette offerte kunnen opmaken. U kunt een mail sturen naar info@zsm-zonwering.nl

Door

Kor Fierens

op 21 March 2019

Ziet er goed uit. Ook geschikt als het regent? Ben benieuw wat het gaat kosten.

Door

Manon Boertje

op 21 March 2019

Onze interesse is gewekt , echter zijn we wel benieuwd naar het prijsverschil in verhouding met gewone zonnewering. En de kleuren van de doeken , alhoewel ik begrijp dat het frame wel in elke gewenste ral kleur is te verkrijgen..... wij zijn namelijk van de kleur haha. Onze zonnewering is pas 5 jaar geleden opgehangen door jullie, dus het moet wel heel interessant zijn dit nu te overwegen, maar wellicht voor later? Is er ook een prijslijst beschikbaar?

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reactie, dat is goed om te horen! Het frame is inderdaad in elke gewenste ral kleur te verkrijgen. Wat betreft het doek is dit zo lastig aan te geven omdat er veer verschillende soorten en kleuren doek kunnen worden gehanteerd. Wat betreft de prijs is dat in deze ook lastig om aan te geven omdat dit afhankelijk is van factoren als afmetingen, soort doek, fundering en dergelijke. Om een goed advies te geven bied ik de mogelijkheid om eenvoudig en snel een afspraak te maken voor gratis advies bij u thuis of in onze showroom. Zo kunt u samen met onze expert alle opties overwegen om tot een goede keuze te komen. Een goede keuze is natuurlijk niet geheel onbelangrijk aangezien de zonnewering slechts 5 jaar oud is. Via de volgende link kunt u gemakkelijk een afspraak maken: https://zsm-zonwering.nl/gratis-advies-op-maat/ U kunt er ook voor kiezen om een mail te sturen naar info@zsm-zonwering.nl om een afspraak te maken of om een offerte aanvraag te doen.

Door

hsparreboom

op 21 March 2019

het is een mooi systeem, wij hebben mooie rolluiken en een grote parasol, dus onze tuin voldoet aan alles ,succes

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Bedankt voor de reactie. Goed om te horen dat u tuin aan alles voldoet!

Door

Jan, Papendrecht

op 21 March 2019

Mooi systeem. Het is dat ZSM vorig jaar een overkapping heeft geplaatst, anders had dit ook een optie kunnen zijn

Door

Niels van Hoek

op 21 March 2019

Fijn om te horen dat ook dit systeem een optie had kunnen zijn. Hopelijk beleeft u nog altijd veel plezier aan uw huidige overkapping!

Door

Henk flink

op 21 March 2019

Mooi om te zien, maar voor ons nvt wij wonen op een appartement.

Door

Johan Peek

op 21 March 2019

Mooi product met zeer veel mogelijkheden. In de toekomst wellicht eens meer info voor aanvragen. momenteel nog zeer tevreden met de huidige overkapping.

Door

Sandra Boer

op 21 March 2019

Prachtige overkapping met vele mogelijkheden. Zeker het onthouden waard, maar genieten voorlopig van de door jullie geplaatste andere overkapping met heel veel plezier! Succes

Door

Leo

op 21 March 2019

Een prima product als je naar zo iets opzoek bent denk ik

Door

G.H. Pals

op 22 March 2019

Een vaste terrasoverkapping veroorzaakt bij harde regen en hagel veel meer lawaai dan een (opgevouwen) opvouwbare pergola terrasoverkapping. Ook het feit dat de opvouwbare overkapping naar wens tov de zon kan worden ingesteld is natuurlijk ook een voordeel tov vaste terrasoverkappingen. Ik ben benieuwd of een opvouwbare pergola overkapping ook geleverd kan worden zonder de beide steunbalken, want in mijn geval zouden de balken waarin het systeem schuift aan weerszijden van mijn patio kunnen worden bevestigd (punt is natuurlijk wel de afwatering). Ik vind het een heel mooi systeem en ik ben erg benieuwd naar de prijzen van de verschillende uitvoeringen.

Door

Sjaak voor den Dag

op 22 March 2019

Een mooi systeem, kan het ook los van de gevel, stand alone, geplaatst worden in een tuin of zo?

Door

Alfred

op 22 March 2019

Ziet er mooi, degelijk en functioneel uit.

Reactie plaatsen

Koekje erbij?