Glasvezel screendoek is gemaakt van 42% glas met 58% PVC. Deze materialen maken het doek waterafstotend en weersbestendig. We gebruiken uitsluitend Sergé screendoeken wat ongeveer 85% van het zonlicht filtert, terwijl het uitzicht naar buiten behouden blijft.

Kleurechtheid en specificaties

doorzicht van screendoek-zsm zonwering

Glasvezel screendoek heeft een kleurechtheid van 7 op een schaal van 8 (1=slecht 8=uitstekend). De doeken hebben een dikte van gemiddeld 0,83 mm en een gewicht van 525 gram per mtr 2. De openheidfactor is 5% waardoor inkijk naar binnen tot een minimum beperkt wordt en meubels goed beschermd zijn tegen verkleuring.

Screendoeken met een rits
ritsprincipe van screens-zsm zonwering

Om te voorkomen dat screendoeken inscheuren door hoge windbelasting worden screens voorzien van een rits. Deze rits wordt aan het doek geseald. Vanaf een hoogte van 2500 mm worden screendoeken ook onderling aan elkaar geseald, dit is simpelweg omdat de rollen niet breder zijn en er een verbinding gemaakt moet worden.

Voordelen van Sergé screendoeken:


  • Het uitzicht naar buiten blijft behouden
  • Optimale bescherming tegen verkleuring
  • Perfecte UV filtering
  • Inkijk naar binnen wordt  beperkt
  • Schimmel en rotvrij
  • Makkelijk te reinigen
 

Bent u op zoek naar de mogelijkheden en kleuren voor buitenzonwering en textieloverkappingen? Kijk dan eens op onze pagina Sunsilk of Sunvas zonweringsdoeken.

[RPG id=2179]

Terug naar boven

Artikelen in Alles over screendoek