Sunvas zonweringsdoek is gemaakt van 100% polyester met linnen effect. Alle stoffen zijn waterafstotend en weersbestendig. De collectie is opgesplitst in verschillende mogelijkheden. De Unique collectie biedt een ruime keuze aan effen (uni) kleuren in diverse tinten.

Populaire kleuren in grijs of antraciet staan vermeld in de Elegance collectie, hier vind u diverse brede streepdessins en warme effen (uni) kleuren. De Sun Colours collectie bevat een ruime keuze aan kleurrijke doeken met zonnige en heldere streepdessins.

Klassieke (blok) streepdoeken staan vermeld in de Classics collectie. Deze stoffen worden geleverd in een repeterend dessin van 11 cm opvolgend in kleur.

Zelfreinigend zonweringsdoekswela nano clean-zsm zonwering

Sunvas zonweringsdoeken zijn behandeld met SNC (Schmitz Nano Clean). SNC geeft het doek zelfreinigende eigenschappen.

Een regenbui of water uit een tuinslang  zorgt ervoor dat vervuiling eenvoudig wegspoelt. Let er wel even op dat u het doek laat drogen voordat u de zonwering oprolt.

Perfecte UV bescherminguv bescherming-zsm zonwering

Donkere stoffen bieden een zonfiltering tot 100% en gekleurde doeken ongeveer 97%. Het biedt bovendien een UV bescherming van UPF 50, dit komt overeen met een zonnebrandcréme factor 80. Het komt erop neer dat mensen die onder een zonwering of textieloverkapping vertoeven 80x zo lang in de schaduw van een doek kunnen zitten dan in de felle zon.

Kleurechtheid en specificaties

Sunvas heeft een kleurechtheid van 7-8 op een schaal van 8 (1=slecht 8=uitstekend). De Sunvas zonweringsdoeken hebben een dikte van gemiddeld 0,46 mm en een gewicht van 310 gram per mtr 2. Polyester garen zorgen voor een groot herstellend vermogen en zijn schimmel en rotvrij.

Het voordeel van lijmen

Bijna alle kleuren Sunvas zonweringsdoek worden geleverd op een breedte van 120 cm en aan elkaar gelijmd. Dit voorkomt slijtage op de naden en zorgt ervoor dat het doek veel strakker oprolt dan gestikte doeken. Door het herstellende vermogen zal veel minder plooivorming optreden dan bij standaard acryldoeken.

In de Unique collectie staat bij sommige kleuren een + vermeld, dit betekend dat de doeken te verkrijgen zijn in grotere rolbreedtes dan 120 cm. Deze stoffen worden geleverd zonder naden, maar zijn niet op elke buitenzonwering of textieloverkapping toe te passen.

Bent u op zoek naar de mogelijkheden en kleuren voor screens? Kijk dan eens op onze pagina screendoeken.

Terug naar boven