Pergola terrasoverkapping: Ontdek de voordelen

Interesse in een pergola terrasoverkapping? In deze blog alles over deze fraaie en degelijke zonweringsystemen

De naam Pergola is gebruikt voor vele toepassingen. Ik weet nog dat we zelf vroeger in de tuin een variant hadden van hout met van die schuine liggers, mijn vader noemde dat ook al een pergola. Meestal groeide er een druif overheen, waardoor we in de zomer de hele straat van druiven konden voorzien😉

Eigenlijk wilde niemand ze hebben, want meestal waren ze enorm zuur en veel te klein😆 Ik heb nog goed onthouden dat ik dan de hele straat af kon lopen leuren met die dingen, maar goed……

Er zijn veel verschillende pergola’s te vinden en als ik het zelf Google dan is het een “kust en keur” van soorten en maten.

Ik bedoel met een pergola terrasoverkapping, ook wel pergola zonwering genoemd een systeem met een aluminium frame. Ik bied de keuze uit een variant waarbij er een onder de aluminium constructie een doek heen- en weer schuift of een systeem waarbij aluminium lamellen verwerkt zijn die kunnen kantelen.

We maken een pergola terrasoverkapping die aan de gevel of vrijstaand gemonteerd kan worden in een uitstraling die we helemaal kunnen aanpassen aan ieders wensen. Bij alle modellen pergola overkappingen is in één van de staanders een afvoer verwerkt om het regenwater netjes af te voeren.

Een pergola terrasoverkapping verlengt het buitenseizoen

Een pergola terrasoverkapping is geschikt voor….

Particulier

En pergola terrasoverkapping is uitermate geschikt voor de particulier. Met deze windvaste terrasoverkapping is het langer buiten genieten. Daarnaast is de terrasoverkapping geschikt voor zowel grote als kleine terrassen en voor iedere situatie op maat gemaakt.

Een voordeel wat genoemd moet worden is dat u zelf bepaald of u wel of niet in de zon wil zitten. Het is natuurlijk goed voor te stellen dat u bij 17 graden liever in de zon zit en bij een graadje of 30 liever beschut. Dat is iets wat zeker gaat lukken met een pergola terrasoverkapping.

Zon of schaduw, bepaal het zelf! Bijkomend voordeel is dat het een sfeervolle terrasoverkapping is. Dankzij de ingebouwde en duurzame led verlichting in het frame van de overkapping is het mogelijk om tot in de late uurtjes een gezellige sfeer te creëren. De pergola kan worden in verschillende vormen op maat gemaakt worden, daarom is deze terrasoverkapping geschikt voor alle soorten tuinen.

Deze uitschuifbare terrasoverkapping kan uit met veel wind en is geschikt voor grote terrassen

Zakelijk

Naast de particuliere markt is de terrasoverkapping ook geschikt voor de zakelijke gebruiker. Met deze pergola terrasoverkapping creëert u meer overdekte ruimte voor klanten wanneer dat nodig is. U kunt meer tafeltjes kwijt. En meer overdekte tafelplaatsen zal leiden tot meer omzet. U zal als ondernemer uniek zijn.

Uniek op een manier doordat u zon kan aanbieden wanneer het in de schaduw niet warm genoeg is en u schaduw kan aanbieden wanneer het in de zon te warm is. Deze terrasoverkapping ook volledig af te sluiten. De wanden kunnen bijvoorbeeld dicht gemaakt worden met glazen schuifwanden, zodra de overkapping volledig uitgeschoven is en de wanden gesloten is het een gesloten ruimte, dit heeft ook in de koudere maanden zijn voordelen.

Een pergola terrasoverkapping kan bijna altijd uit blijven staan. De terrasoverkapping is getest op zware windbelasting en voldoet tot windkracht 9 op de schaal van Beaufort. De terrasoverkapping is helemaal naar wens op maat te maken en geschikt voor ieder terras.

Verschillende modellen

Pergola terrasoverkapping schuin

De pergola zonwering schuin monteren we aan de muur met zware RVS bevestigingen. Afhankelijk van de

maatvoering komen er 2 of 3 staanders aan de voorzijde. De afmetingen van deze pergola zonwering variëren van een breedte van 300 cm tot 1800 cm. De diepte is 250 tot 750 cm.

Deze pergola zonwering is altijd op maat gemaakt.

Pergola terrasoverkapping recht (vrijstaand)

De pergola zonwering recht monteren we meestal vrijstaand. Het is ook mogelijk om één zijde aan de muur te bevestigen. Bij vrijstaande montage komen er 4 staanders, als het systeem aan de gevel komt dan zijn dit er 2.

De afmetingen van deze pergola zonwering variëren van een breedte van 250 cm tot 550 cm. De diepte is 250 tot 550 cm. Voor grotere afmetingen kan de pergola zonwering (recht) ook aan elkaar gekoppeld worden.

Een pergola zonwering is altijd op maat gemaakt.

Pergola terrasoverkapping lamellendak

De pergola lamellendak monteren we meestal vrijstaand. Het is ook mogelijk om één zijde aan de muur te bevestigen. Bij vrijstaande montage komen er 4 staanders, als het systeem aan de gevel komt dan zijn dit er 2.

De afmetingen van deze pergola zonwering variëren van een breedte van 250 cm tot 450 cm. De diepte is 250 tot 600 cm. Voor grotere afmetingen kan de pergola lamellendak ook aan elkaar gekoppeld worden tot een afmeting van 900 bij 1200 cm.

Een pergola lamellendak is altijd op maat gemaakt.

Maak het terras extra gezellig met sfeervolle LED verlichting in de liggers

Dichtmaken van de wanden

De zijwanden zijn af te sluiten met verschillende materialen. Kies voor een oplossing die open kan met een windvaste screen of glazen schuifwanden. Screens geven schaduw en glas zorgt voor een mooi uitzicht.

Liever een vaste wand? Maak dan de zijkanten dicht met houten of aluminium rabatdelen.

Maak de pergola terrasoverkapping helemaal compleet met led verlichting en een terrasverwarming en geniet tot in de late uurtjes.

Pergola terrasoverkapping de materialen

Het doek

Voor de pergola terrasoverkapping schuin en recht is er een doek voor elke behoefte. Er zijn verschillende soorten van het PVC doek is er een PVC lichtdoorlatende en een PVC verduisterende variant. Daarnaast is er het Soltis 96 doek wat zorgt voor een lichtdoorlatende werking waarbij het doek ook waterdicht is.

Onderhoud voor beide varianten is eenvoudig want het vuil trekt niet in het materiaal. Een goed sopje en een borstel is genoeg om het mooi schoon te maken.

Er zijn verschillende kleuren mogelijk, altijd in een uni (effen) kleur.

PVC vs Soltis doek

PVC

  • Keuze uit lichtdoorlatend of verduisterend
  • Waterdicht
  • Vlamverdragend
  • Duurzaam
  • Polyester kern

Soltis 96

  • Weerkaatst 92% van de warmte van de zonnestralen
  • Waterdicht
  • Hoge kleurechtheid
  • Vlamverdragend
  • Extreem sterk

Lamellen

De pergola terrasoverkapping lamellendak is uitgevoerd met aluminium lamellen.

Het frame met kantelbare lamellen zorgt ervoor dat er een natuurlijke luchtstroom ontstaat. Filter het licht door de lamellen te kantelen er ontstaat een natuurlijke luchtstroom die zorgt voor ventilatie. Als de weersomstandigheden slechter worden sluit dan de lamellen en geniet van een waterdichte overkapping.

Er zijn verschillende kleuren mogelijk, waarbij de keuze voor lichte lamellen het meest gemaakt is.

Het frame

Voor het frame is er de keuze in 7 standaard kleuren, naar wens ook geleverd in ieder gewenste ral kleur. De Alpha pergola terrasoverkapping heeft een structuurlak welke is behandeld met ‘Nano’. Dit houdt in dat de lak kleurecht, krasvast is, het een luxe uitstraling heeft en het eenvoudig schoon te houden is. Eveneens is ook het doek verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren.

Bediening en automatisering

Een elektrische bediening met afstandsbediening is standaard bij de pergola terrasoverkapping. Optimaal gemak? Kies er dan voor om de zonwering, de led verlichting en terrasverwarming te bedienen via de Somfy App voor smartphones en tablets.

Garantie en levertijd

De Alpha pergola zonwering wordt geleverd met 5 jaar fabrieksgarantie en een levertijd van +- 5 weken.

De voordelen op een rijtje

  • Duurzame LED verlichting in de liggers
  • Afstandsbediening
  • Opvouwbaar en waterdicht
  • Kantelbaar en ventilerend
  • Windvast en weersbestendig
  • Geschikt voor zowel de particulier als de zakelijke klant

Deze blog is geschreven door Niels van Hoek. Hopelijk is dit een interessant artikel voor de lezers en ik ben erg benieuwd of jullie dit product interessant vinden. Ik zou het daarom ook enorm waarderen om opmerkingen, vragen of aanvullingen te krijgen. Deze kunt u plaatsen in het reactieveld onder deze blog. Alvast bedankt!

Showroom

De pergola terrasoverkapping is ook te bewonderen in onze showroom. Heeft u vragen? Wij nemen ruimschoots de tijd om een oplossing te bieden voor al uw vragen. Loop gerust binnen of maak direct online een adviesafspraak!