Met een Verasol veranda kan uw tuinfeest altijd doorgaan!
arrow_drop_up arrow_drop_down
4 december 2015 

Met een Verasol veranda kan uw tuinfeest altijd doorgaan!

Kent u dat? U heeft voor vanavond een tuinfeest gepland, maar de weersvoorspellingen zijn niet al te best.

Met een Verasol veranda kan uw tuinfeest altijd doorgaan en zit u gegarandeerd droog!

Zoals vaak voorkomt in ons land ziet de dag er wisselvallig uit en u loopt de hele dag in twijfel om een partytent op te zetten en er misschien wel een heel groot zeil gespannen moet worden.

Er is al zoveel te doen. Boodschappen halen, hapjes maken en natuurlijk ervoor zorgen dat alles er een beetje netjes uitziet en versierd is.

In dit artikel heb ik de verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet. Welk model voor u geschikt is, is afhankelijk van de wensen en situatie waarin de Verasol veranda geplaatst gaat worden.

Er zijn vier verschillende modellen, hierdoor is er altijd een oplossing voor ieder budget.

Verasol veranda Greenline >

Verasol veranda Profiline >

Verasol veranda Highline >

Verasol veranda Lounge vrijstaand >


Verasol veranda Greenline

Aluminium Doe-het-Zelf veranda voor een betaalbare prijsverasol veranda greenline-zsm zonwering

In mijn ervaring en die van mijn klanten is één van de grote voordelen van de Verasol Greenline dat de terrasoverkapping leverbaar is 21 standaard maatvoeringen. De veranda is hierdoor zeer snel te leveren.

Dankzij de duidelijke montage handleiding is de overkapping heel eenvoudig zelf te monteren. Alle montagematerialen, hemelwaterafvoer en zelfs de kitafdichtingen zijn meegeleverd in de verpakking.

Bij de fabricage is zo efficiënt en duurzaam mogelijk omgegaan met gebruik van grondstoffen, hierdoor is minder materiaal nodig zonder verlies van sterkte. De veranda is dan ook voor een zeer aantrekkelijke prijs aan te bieden.

De Verasol veranda wordt geleverd met polycarbonaat dakbedekking van 16 mm dikte, met de keuze uit de kleuren transparant of opaal (melkachtig wit). Alle aluminium profielen zijn voorzien van speciale Qualicoat structuurlak in de populaire kleuren antraciet en wit.

Deze poedercoating is degelijk, krasvast en standaard geleverd bij de Verasol Greenline. De afwerking van de regengoot aan de voorzijde van deze veranda is altijd met een rechthoekig profiel.

Wilt u meer keuze in uitstraling en kleuren, kies dan voor één van de andere modellen uit de Verasol veranda reeks die in dit artikel uitgelegd worden.


Verasol veranda Profiline

Degelijke aluminium veranda met ruime keuze in uitstraling en kleurenverasol veranda profiline-zsm zonwering

De Verasol Profiline is een verassend degelijke terrasoverkapping. Dit blijkt vooral uit de statische berekening. Een simpele uitleg van statische berekening is dat de veranda altijd voldoet aan strenge eisen op sneeuwlast en windbelasting volgens TUV kwaliteitsnormering.

Als er een vergunning nodig is voor de veranda dan zijn deze statische berekeningen belangrijk voor de aanvraag. Verderop in dit artikel geef ik een advies over de eenvoudigste manier om te checken of er een vergunning nodig is in uw situatie.

Deze Verasol veranda is eigenlijk een alleskunner. Goede voorbeelden hiervan zijn: keuze uit 7 profielkleuren uit de standaard collectie en 7 special colors uit de collectie van Verasol. Kiest u voor polycarbonaat dakbedekking, dan is er de keuze uit 5 verschillende soorten met een dikte van 16 mm.

Het mooie van deze veranda is dat alle profielen leverbaar zijn in versterkte uitvoering zodat de Verasol Profiline sterk genoeg is om gelaagd veiligheidsglas in een dikte van 8 of 10 mm toe te passen.

Ook genieten in voor – en naseizoen is heel eenvoudig, want de Verasol Profiline is gemakkelijk uit te breiden tot tuinkamer met glazen schuifwanden en zijwanden opgebouwd uit aluminium rabatdelen.


Verasol veranda Highline

Aluminium veranda van topkwaliteit met versterkte profielen en veiligheidsglasverasol veranda highline-zsm zonwering

De Verasol Highline is een aluminium veranda van absolute topkwaliteit. Alle profielen worden vanaf fabriek geleverd in versterkte uitvoering. Deze intern verstevigde XS-profielen, ook wel ”Extra Sterk” genoemd, zijn speciaal geschikt voor zware belasting, een dakbedekking van veiligheidsglas is dan ook standaard.

Ook de regengoot aan de voorzijde van de terrasoverkapping is extra stevig, dit maakt het mogelijk om de Verasol Highline altijd te leveren met 2 staanders (poten), zelfs tot een breedte van 7 meter met een diepte van 4 meterQualicoat structuurlak in 14 standaard kleuren of een ral- kleur naar keuze tegen een geringe meerprijs maken de Verasol Highline helemaal compleet.

Het maakt niet uit wat voor smaak u heeft, want u heeft de keuze uit 3 verschillende gootafwerkingen. Strak design met een rechte goot, subtiel met een ronde goot of nostalgisch met een klassieke gootafwerking, de keuze is aan u!

De bijpassende zijwanden van aluminium of composiet rabatdelen is het mogelijk om 4 seizoenen te genieten van het buitenleven.

Gaat u voor een degelijke veranda van absolute topkwaliteit met 10 mm veiligheidsglas dakbedekking! Kies dan voor de Verasol Highline.


Verasol veranda Lounge vrijstaand

Degelijke vrijstaande constructie met polycarbonaat of veiligheidsglas dakbedekkingverasol veranda lounge-zsm zonwering

Op zoek naar een overkapping die u kunt plaatsen in iedere hoek van uw tuin? Dan is de Verasol Lounge de perfecte oplossing!

Deze veranda is volledig vrijstaand, er is dus geen gevel nodig. Afhankelijk van de maatvoering staat de overkapping op 4 of meerdere staanders stevig verankerd in de bodem. Ikzelf heb deze terrasoverkapping al diverse keren mogen monteren aan een chalet, dit omdat de gevel van een chalet vaak is opgebouwd uit aluminium of kunststof gevelbekleding die niet geschikt zijn voor zware belasting. De Verasol Lounge is perfect voor deze situatie, want de vrijstaande constructie is geen belasting aan de gevel.

Ook deze Verasol veranda kan zonder lange levertijden geleverd worden met polycarbonaat of glazen dakbedekking.

Net als bij de Verasol Greenline, Profiline en Highline is het eenvoudig de zijwanden af te sluiten met bijpassende aluminium panelen in 5 verschillende kleuren naar keuze. Om het geheel compleet te maken is er ook bij deze Verasol veranda de mogelijkheid om met glazen schuifwanden ervoor te zorgen dat u volledig zicht houdt op uw tuin.

De Verasol Lounge is een plek die uitnodigt om te relaxen. Lekker aangenaam ontspannen met een boek of samen zijn met vrienden, dat maakt deze veranda zo uniek.

 

Bent u geïnspireerd geraakt en heeft u interesse in één van de Verasol veranda’s? Lees dan ook de volgende tips die handig zijn bij de aanschaf van een terrasoverkapping.

Fundering >

Hemelwaterafvoer >

Garantie >

Levertijd >

Vergunning >


Fundering

Altijd een stabiele basis

krinner fundering-zsm zonwering

Als u overgaat tot aanschaf van een Verasol veranda wilt u natuurlijk wel dat deze bestand is tegen alle weersomstandigheden, want een overkapping die bij een beetje storm wegwaait of wegzakt in de bodem zit niemand op te wachten

Bij de Doe-het-Zelf veranda Greenline leveren we standaard één betonpoer fundering waar een hemelwaterafvoer pijp van 80 mm ingeschoven kan worden en een betonpoer zonder waterafvoer. Deze fundering is naar mijn idee niet geschikt voor alle bodemsoorten, zeker niet als u van plan bent in de toekomst glazen wanden onder de veranda te gaan plaatsen. Het gewicht van de overkapping zal dan te zwaar worden.

Krinner fundamenten zijn dan de uitkomst. De Verasol ProfilineHighline en Lounge monteren wij standaard op deze fundamenten. De uitleg voor deze fundering is eenvoudig: Het is een hele grote schroef die in de grond gedraaid wordt. Deze schroef heeft vele voordelen, maar de belangrijkste eigenschap is de draagkracht in alle ondergronden!


Hemelwaterafvoer

De hemelwaterafvoer van alle Verasol veranda modellen gaat via één van de staanders (poten). Regenwater wat op de terrasoverkapping komt moet natuurlijk afgevoerd worden. Dit kan op twee verschillende manieren afhankelijk van de afmeting van de veranda.

De meest gebruikte optie is om de waterafvoer aan te sluiten op een hemelwaterafvoer in de buurt van de veranda. Hiervoor moet de tuin en wellicht zelfs de bestrating verwijderd worden, zodat de afvoerpijp aangesloten kan worden op de bestaande afvoer van de woning.

Ook dit kan geheel verzorgd worden door ons team, maar in overleg kunt u er ook voor kiezen dit zelf te doen om kosten te besparen.

Een andere mogelijkheid is het maken van een grindput. Deze manier van waterafvoer kan gebruikt worden als de veranda een niet al te grote afmeting heeft of er geen andere optie is om de hemelwaterafvoer op een fatsoenlijke manier aan te kunnen sluiten.

Tijdens het adviesgesprek worden de mogelijkheden voor uw situatie uitvoerig besproken.


Garantie

Jarenlang zorgeloos genietenverasol-zsm zonwering

Niets is zo vervelend als de aankoop van een product wat niet naar wens is. Zeker als er slechte service of garantie wordt verleend.

Als u een Verasol veranda koopt bent u gegarandeerd van een lange levensduur en nog belangrijker een goede fabrieksgarantie. Een garantiecertificaat is dan ook standaard bij iedere veranda.

Dit is de garantie waar u op kunt rekenen:

  1. Aluminium profielen volgens RoHS & Rosenheim certificering altijd met 10 jaar fabrieksgarantie
  2. Poedercoating van de aluminium profielen volgens Qualicoat 6 normering met 7 jaar fabrieksgarantie
  3. Polycarbonaat volgens ISO 9001 normering met 10 jaar fabrieksgarantie
  4. Dakrubbers volgens Polymer Institut certificering (licentie 65439) met 5 jaar fabrieksgarantie


Levertijd

Snelle levering ook in maatwerk

Het aanbod van Verasol is zoals omschreven erg veelzijdig. Dit is ook het geval met de levertijden van de verschillende modellen.

Kiest u voor één van de vele standaard maatvoeringen dan kunt u rekenen op een zeer snelle levering van 10 werkdagen. Deze veranda’s worden altijd geleverd met Polycarbonaat dakbedekking!

Zodra u kiest voor maatwerk, dan wordt de Verasol veranda speciaal voor uw situatie op maat gemaakt. Een Verasol Profiline of Verasol Highline veranda met glazen of polycarbonaat dakbedekking die op maat gemaakt wordt heeft een levertijd van 4 tot 5 weken.

Deze levertijd kunt u ook aanhouden voor glazen schuifwanden, aluminium kozijnen en verandazonwering.


Vergunning

Eenvoudig checken via het omgevingsloketomgevingsloket-zsm zonwering

Voor het plaatsen van een veranda kan een omgevingsvergunning nodig zijn.

Wilt u gemakkelijk bekijken of er een vergunning nodig is voor uw situatie kijk dan op https://www.omgevingsloket.nl/.

Ziet u dit niet zitten of te weinig tijd hiervoor? Naar wens kan ons team dit ook voor u verzorgen.

Ik heb mijn uiterste best gedaan om duidelijk te maken wat de mogelijkheden zijn met een Verasol veranda. Op de pagina voorbeelden van Verasol veranda’s staan diverse afbeeldingen van reeds geplaatste veranda’s. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden die nog niet genoemd zijn in dit blogbericht. Voorbeelden hiervan zijn verandazonwering, LED- verlichting en terrasverwarming.

Gelukkig heb ik nog meer artikelen geschreven met tips en adviezen over terrasoverkappingen, onderhoud en inrichting hiervan. Bekijk de categorie alles over terrasoverkappingen en ontdek de mogelijkheden.

Meer informatie?!

Maak dan direct online een adviesafspraak door op het formulier onder deze pagina te klikken. U maakt zo eenvoudig en snel een afspraak bij u thuis of in onze showroom.

Terug naar boven

Over de schrijver
Oprichter en mede eigenaar van ZSM Zonwering Service en Montage. Van kinds af aan opgegroeid met het vak en door de brede interesse volledig up-to-date met de ontwikkelingen in de markt. Klantgerichte advisering in terrasoverkappingen, zonwering, raamdecoratie en gerelateerde artikelen is de passie.
m van steenpaal

Door

m van steenpaal

op 18 July 2016

Hallo, stel ik wil een veranda met zijwanden van polycarbonaat platen, geld voor deze zijwanden(platen) dan ook de garantie van 10 jaar?

Johan de Kreek

Door

Johan de Kreek

op 26 July 2016

Bedankt voor de reactie. Inderdaad dit is ook op polycarbonaat wat we in de zijwanden verwerken.

Reactie plaatsen

Koekje erbij?