Met een Verasol veranda kan uw tuinfeest altijd doorgaan!
18 september 2019 
8 min. leestijd

Met een Verasol veranda kan uw tuinfeest altijd doorgaan!

Kent u dat? U heeft voor vanavond een tuinfeest gepland, maar de weersvoorspellingen zijn niet al te best.

Met een Verasol veranda kan uw tuinfeest altijd doorgaan en zit u gegarandeerd droog!

Zoals vaak voorkomt in ons land ziet de dag er wisselvallig uit en u loopt de hele dag in twijfel om een partytent op te zetten en er misschien wel een heel groot zeil gespannen moet worden.

Er is al zoveel te doen. Boodschappen halen, hapjes maken en natuurlijk ervoor zorgen dat alles er een beetje netjes uitziet en versierd is.

In dit artikel heb ik de verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet. Welk model voor u geschikt is, is afhankelijk van de wensen en situatie waarin de Verasol veranda geplaatst gaat worden.

Er zijn vier verschillende modellen, hierdoor is er altijd een oplossing voor ieder budget.

Verasol veranda Greenline >

Verasol veranda Profiline >

Verasol veranda Highline Cube>

Verasol veranda Lounge vrijstaand >


Verasol veranda Greenline

Aluminium Doe-het-Zelf veranda voor een betaalbare prijs

In mijn ervaring en die van de klanten is één van de grote voordelen van de Verasol Greenline dat de terrasoverkapping leverbaar is 21 standaard maatvoeringen. De veranda is daarom snel te leveren.

Maatwerk nodig? Ook dit is geen enkel probleem.

Dankzij de duidelijke montage handleiding is de overkapping eenvoudig zelf te monteren. Alles is volledig voorbereid en montagematerialen, hemelwaterafvoer en zelfs de kit afdichtingen zijn meegeleverd.

Bij de fabricage is zo efficiënt en duurzaam mogelijk omgegaan met gebruik van grondstoffen, hierdoor is minder materiaal nodig zonder verlies van sterkte. Dit maakt de productie milieuvriendelijk en aantrekkelijk geprijsd.

De Verasol veranda Greenline is leverbaar met dakbedekking van polycarbonaat en gelaagd veiligheidsglas

De polycarbonaat dakbedekking met een dikte van 16 mm is er in een keuze uit 5 varianten.

Alle aluminium profielen zijn voorzien van speciale Qualicoat structuurlak in de populaire kleuren antraciet en wit. Deze poedercoating is degelijk, krasvast en standaard geleverd bij de Verasol Greenline. De afwerking van de regengoot aan de voorzijde van deze veranda is altijd met een rechthoekig profiel.

Meer keuze in uitstraling en kleuren? Kies dan voor één van de andere modellen uit de Verasol veranda reeks die in dit artikel uitgelegd worden.


Verasol veranda Profiline

Degelijke aluminium veranda met ruime keuze in uitstraling en kleuren

De Verasol Profiline is een verassend degelijke terrasoverkapping. Dit blijkt vooral uit de statische berekening. Een simpele uitleg van statische berekening is dat de veranda altijd voldoet aan strenge eisen op sneeuwlast en windbelasting volgens TUV kwaliteitsnormering.

Als er een vergunning nodig is voor de veranda dan zijn deze statische berekeningen belangrijk voor de aanvraag. Verderop in dit artikel geef ik een advies over de eenvoudigste manier om te checken of er een vergunning nodig is in uw situatie.

Deze Verasol veranda is eigenlijk een alleskunner. Goede voorbeelden hiervan zijn: keuze uit 7 profielkleuren uit de standaard collectie en 7 special colors uit de collectie van Verasol. Kiest u voor polycarbonaat dakbedekking, dan is er de keuze uit 5 verschillende soorten met een dikte van 16 mm.

Met de Verasol veranda Profiline is het genieten van het buitenleven in alle jaargetijden

Het mooie van deze veranda is dat alle profielen leverbaar zijn in versterkte uitvoering zodat de Verasol Profiline sterk genoeg is om gelaagd veiligheidsglas in een dikte van 8 of 10 mm toe te passen.

Ook genieten in voor – en naseizoen is heel eenvoudig, want de Verasol Profiline is gemakkelijk uit te breiden tot tuinkamer met glazen schuifwanden en zijwanden opgebouwd uit aluminium rabatdelen.


Verasol veranda Highline Cube

Design veranda met een unieke vormgeving

Cube staat voor “kubistisch”, dit design zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Bij het ontwerp is er goed nagedacht om de veranda in een unieke vormgeving te maken.

Uniek aan het ontwerp is dat het afschot intern gemaakt is. Ik bedoel hiermee dat het glazen dak wel afloopt, maar dat is aan de buitenkant niet zichtbaar. Door de staanders (poten), de buitenste liggers en de regengoot in een robuuste afmeting van 25×25 cm te maken krijgt de veranda een degelijke uitstraling.

Het ziet er niet alleen degelijk uit, het is ook degelijk. Alle Verasol Highline Cube veranda’s hebben een statische berekening en kunnen een hoge belasting aan. Zelfs tot een breedte van 7 meter.

De Verasol veranda Highline Cube is de perfecte combinatie van design en degelijkheid

Het dak van de Higline Cube is altijd van gelaagd veiligheidsglas. Dit zorgt ervoor dat er geen licht weg wordt genomen uit de woonkamer en geeft optimale transparantie. Glas geeft de veranda een luxe uitstraling, bovendien is het krasvast en na jaren genieten nog net zo transparant.

De Verasol veranda Highline Cube is er in de kleuren Antraciet en Wit ral 9016, beide in een luxe structuurlak. Het mooie van deze structuurlak is dat het krasvast is en een luxe uitstraling heeft. Bijkomend voordeel is dat vuil veel minder zichtbaar is dan op een gladde lak.

De Verasol Highline Cube is voorzien van een “Qualicoat” label, dit geeft aan dat de lak van een hoge kwaliteit is die jarenlang mooi blijft.


Verasol veranda Lounge vrijstaand

Degelijke vrijstaande constructie met polycarbonaat of veiligheidsglas dakbedekking

Op zoek naar een overkapping die u kunt plaatsen in iedere hoek van uw tuin? Dan is de Verasol Lounge de perfecte oplossing!

Deze veranda is volledig vrijstaand, er is dus geen gevel nodig. Afhankelijk van de maatvoering staat de overkapping op 4 of meerdere staanders stevig verankerd in de bodem. Ikzelf heb deze terrasoverkapping al diverse keren mogen monteren aan een chalet, dit omdat de gevel van een chalet vaak is opgebouwd uit aluminium of kunststof gevelbekleding die niet geschikt zijn voor zware belasting. De Verasol Lounge is perfect voor deze situatie, want de vrijstaande constructie is geen belasting aan de gevel.

Verasol veranda Lounge dé vrijstaande veranda! Ontspannen genieten op uw favoriete plek in de tuin

Net als bij de Verasol Greenline, Profiline en Highline is het eenvoudig de zijwanden af te sluiten met bijpassende aluminium panelen in 5 verschillende kleuren naar keuze. Om het geheel compleet te maken is er ook bij deze Verasol veranda de mogelijkheid om met glazen schuifwanden ervoor te zorgen dat u volledig zicht houdt op uw tuin.

De Verasol Lounge is een plek die uitnodigt om te relaxen. Lekker aangenaam ontspannen met een boek of samen zijn met vrienden, dat maakt deze veranda zo uniek.

Bent u geïnspireerd geraakt en heeft u interesse in één van de Verasol veranda’s? Lees dan ook de volgende tips die handig zijn bij de aanschaf van een terrasoverkapping.

Fundering >

Hemelwaterafvoer >

Garantie >

Levertijd >

Vergunning >


Fundering

Altijd een stabiele basis met een schroeffundering 

Als u overgaat tot aanschaf van een Verasol veranda wilt u natuurlijk wel dat deze bestand is tegen alle weersomstandigheden, want een overkapping die bij een beetje storm wegwaait of wegzakt in de bodem zit niemand op te wachten

Veel aanbieders leveren een standaard betonpoer fundering. Dit is naar mijn idee niet geschikt voor alle bodemsoorten, zeker niet als u van plan bent in de toekomst glazen wanden onder de veranda te gaan plaatsen, het gewicht van de overkapping zal dan te zwaar worden.

Schroeffundamenten zijn dan de uitkomst. De Verasol ProfilineHighline en Lounge monteren wij standaard op deze fundamenten. De uitleg voor deze fundering is eenvoudig: Het is een hele grote schroef die in de grond gedraaid wordt. Deze schroef heeft vele voordelen, maar de belangrijkste eigenschap is de draagkracht in alle ondergronden!

Zeker weten dat de Verasol veranda of tuinkamer niet verzakt? Laat dan palen heien tot op het zand! Ook dit verzorgen wij en is in sommige bodemsoorten echt een aanrader.


Hemelwaterafvoer

De hemelwaterafvoer van alle Verasol veranda modellen gaat via één van de staanders (poten). Regenwater wat op de terrasoverkapping komt moet natuurlijk afgevoerd worden. Dit kan op twee verschillende manieren afhankelijk van de afmeting van de veranda.

De meest gebruikte optie is om de waterafvoer aan te sluiten op een hemelwaterafvoer in de buurt van de veranda. Hiervoor moet de tuin en wellicht zelfs de bestrating verwijderd worden, zodat de afvoerpijp aangesloten kan worden op de bestaande afvoer van de woning.

Ook dit kan geheel verzorgd worden door ons team, maar in overleg kunt u er ook voor kiezen dit zelf te doen om kosten te besparen.

Een andere mogelijkheid is het maken van een grind- of infiltratie put. Deze manier van waterafvoer kan gebruikt worden als de veranda een niet al te grote afmeting heeft of er geen andere optie is om de hemelwaterafvoer op een fatsoenlijke manier aan te kunnen sluiten.

Tijdens het adviesgesprek worden de mogelijkheden voor uw situatie uitvoerig besproken.


Garantie

Jarenlang zorgeloos genietenverasol-zsm zonwering

Niets is zo vervelend als de aankoop van een product wat niet naar wens is. Zeker als er slechte service of garantie wordt verleend.

Als u een Verasol veranda koopt bent u gegarandeerd van een lange levensduur en nog belangrijker een goede fabrieksgarantie. Een garantiecertificaat is dan ook standaard bij iedere veranda.

Dit is de garantie waar u op kunt rekenen:

  1. Aluminium profielen volgens RoHS & Rosenheim certificering altijd met 10 jaar fabrieksgarantie
  2. Poedercoating van de aluminium profielen volgens Qualicoat 6 normering met 7 jaar fabrieksgarantie
  3. Polycarbonaat volgens ISO 9001 normering met 10 jaar fabrieksgarantie
  4. Dakrubbers volgens Polymer Institut certificering (licentie 65439) met 5 jaar fabrieksgarantie


Levertijd

Snelle levering ook in maatwerk

Het aanbod van Verasol is zoals omschreven erg veelzijdig. Dit is ook het geval met de levertijden van de verschillende modellen.

Kiest u voor één van de vele standaard maatvoeringen dan kunt u rekenen op een zeer snelle levering van 10 werkdagen. Deze veranda’s worden altijd geleverd met Polycarbonaat dakbedekking!

Zodra u kiest voor maatwerk, dan wordt de Verasol veranda speciaal voor uw situatie op maat gemaakt. Een Verasol Profiline of Verasol Highline veranda met glazen of polycarbonaat dakbedekking die op maat gemaakt wordt heeft een levertijd van 4 tot 5 weken.

Deze levertijd kunt u ook aanhouden voor glazen schuifwanden, aluminium kozijnen en verandazonwering.


Vergunning

Eenvoudig checken via het omgevingsloketomgevingsloket-zsm zonwering

Voor het plaatsen van een veranda kan een omgevingsvergunning nodig zijn.

Wilt u gemakkelijk bekijken of er een vergunning nodig is voor uw situatie kijk dan op https://www.omgevingsloket.nl/.

Ziet u dit niet zitten of te weinig tijd hiervoor? Naar wens kan ons team dit ook voor u verzorgen.

Ik heb mijn uiterste best gedaan om duidelijk te maken wat de mogelijkheden zijn met een Verasol veranda. Op de pagina voorbeelden van Verasol veranda’s staan diverse afbeeldingen van reeds geplaatste veranda’s. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden die nog niet genoemd zijn in dit blogbericht. Voorbeelden hiervan zijn veranda zonwering, LED- verlichting en terrasverwarming.

Meer informatie?!

Maak dan direct online een adviesafspraak door op het formulier onder deze pagina te klikken. U maakt zo eenvoudig en snel een afspraak bij u thuis of in onze showroom.

Terug naar boven

Over de schrijver
Oprichter en mede eigenaar van ZSM Zonwering Service en Montage.Van kinds af aan opgegroeid met het vak en door de brede interesse helemaal up-to-date met de ontwikkelingen in de markt.Klantgerichte advisering over terrasoverkappingen, pergola's, zonwering, raamdecoratie en gerelateerde artikelen is de passie.
m van steenpaal
Door

m van steenpaal

op 18 Jul 2016

Hallo, stel ik wil een veranda met zijwanden van polycarbonaat platen, geld voor deze zijwanden(platen) dan ook de garantie van 10 jaar?

Johan de Kreek
Door

Johan de Kreek

op 26 Jul 2016

Bedankt voor de reactie. Inderdaad dit is ook op polycarbonaat wat we in de zijwanden verwerken.

Reactie plaatsen