Terrasgenot met een flexibele terrasoverkapping
17 januari 2015 
1 min. leestijd

Terrasgenot met een flexibele terrasoverkapping


Genieten van zomerse dagen onder een oprolbare en flexibele terrasoverkapping! 

Met één druk op de knop rolt het doek door de zijprofielen naar beneden en ontstaat een schaduwrijk terras.

Groot voordeel is dat het onder deze flexibele terrasoverkapping tijdens zomerse dagen niet zo warm is als een vaste overkapping. Het doek weert namelijk minimaal 97% van de UV straling.

Omdat er geen glas of polycarbonaat op de overkapping ligt, zal het terras eronder veel minder warm worden.

Het systeem

Aan de gevel wordt een kast gemonteerd waar zijprofielen (liggers) aan vast zitten. Onder deze liggers komen aan de voorzijde degelijke staanders (poten) die het systeem extra veilig maken voor windvlagen. Een spansysteem met sterke veren en slijtvaste koorden zorgen ervoor dat het doek soepel heen- en weer te bewegen is. Een flexibele terrasoverkapping maakt het mogelijk om grote terrassen te overdekken.

Sfeervolle avondenverlichting en terrasverwarming-zsm zonwering

Langer genieten van een flexibele terrasoverkapping! Met dimbare led verlichting worden de zomeravonden nog gezelliger. En als het genieten tot in de late uurtjes doorgaat maakt een infrarood terrasverwarming het mogelijk om nog langer buiten te kunnen zitten.

Voorzijde of zijkanten dichtmaken

De wanden van terrasoverkappingen kunnen gemakkelijk aan de voor- en zijkanten afgesloten worden met screens. Een andere optie is afsluiting doormiddel van glazen panelen. Deze panelen zijn leverbaar in vast glas, een schuivende of vouwende versie is ook mogelijk. Wilt u de wanden niet afsluiten met glas of doek? Kies dan voor aluminium, houten- of kunststof rabatdelen.

[RPG id=2217]

Zelfreinigend zonweringsdoek

Naar mijn mening is het gebruik van een polyesterdoek een absolute must. Deze Sunsilk zonweringsdoeken zijn behandeld met SNC (Schmitz Nano Clean) wat het doek zelfreinigende eigenschappen geeft. Omdat het doek licht en sterk is staat het altijd netjes strak gespannen op de textieloverkapping.

Verschillende mogelijkheden

Flexibele terrasoverkappingen ook wel textieloverkappingen genoemd, zijn er in vele soorten en maten. Als specialist bied ik verschillende mogelijkheden, deze vind u in onze categorie terrasoverkappingen. Met de kwaliteit zit het wel snor, want een fabrieksgarantie van 7 jaar is op alle varianten de standaard.

Terug naar boven

Over de schrijver
Oprichter en mede eigenaar van ZSM Zonwering Service en Montage.Van kinds af aan opgegroeid met het vak en door de brede interesse helemaal up-to-date met de ontwikkelingen in de markt.Klantgerichte advisering over terrasoverkappingen, pergola's, zonwering, raamdecoratie en gerelateerde artikelen is de passie.
Reactie plaatsen