Somfy huisautomatisering, ontdek de mogelijkheden
09 april 2015 
2 min. leestijd

Somfy huisautomatisering, ontdek de mogelijkheden


Markleider in elektrische aandrijvingen en huisautomatisering met 40 jaar ervaring!

Somfy is een fabrikant van elektrische bedieningen voor zonwering, rolluiken en garagedeuren.

Door de jarenlange ervaring en uitgebreide garantie heb ik vanaf de oprichting van ZSM Zonwering in 2001 gekozen voor een samenwerking met deze betrouwbare partner.

https://youtu.be/fjvFrgBZZcw

somfy tijdschakelaar-zsm zonwering

Oplossingen met een vaste voeding

Zonwering, textieloverkappingen en rolluiken worden standaard geleverd met een (bedrade) aandrijving van Somfy. We monteren een vaste schakelaar waarmee de producten op- en neer kunnen bewegen. Dit is eventueel uit te breiden met een windsensor of tijdklok.

Bij deze oplossing is er altijd een vaste voeding nodig vanuit de woning. Deze kan ingebouwd worden in een inbouwdoos in de muur. Als dit niet aanwezig is krijgt u altijd een opbouwschakelaar op een plek waar deze goed bereikbaar is en zal zichtbaar aanwezig zijn, mits er bijvoorbeeld gordijnen voor hangen.

somfy afstandsbediening-zsm zonweringOplossingen met draadloze bediening

Voor optimaal comfort is er de mogelijkheid om zonwering te laten voorzien van een draadloze bediening. Deze oplossing is momenteel nog niet geheel draadloos, want een voeding is altijd nodig.

Groot voordeel is wel dat de aansluiting op de elektra in de woning veel gemakkelijker weggewerkt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan vooraf aangebrachte leidingen of de optie om de voeding vanaf een buiten stopcontact te halen.

In bestaande woningen bestaat vaak ook de mogelijkheid de elektrische aansluiting vanaf de bovenverdieping of onder de dakpannen vanaf de zolder te halen.

somfy iphone-zsm zonweringHuisautomatisering

Zodra u heeft gekozen voor een draadloze bediening is alles gemakkelijk uit te breiden met oplossingen als lichtsensoren, warmtesensoren, tijdschakelaars, windmeters en vele andere oplossingen.

Eigenlijk kunt u ervoor zorgen dat al uw zonweringen of rolluiken automatisch de warmte uit uw woning houden of juist voor isolatie zorgen als de temperatuur erg laag is. Dit zorgt voor optimale energiebesparing.

somfy tahoma router-zsm zonweringTahoma Domotica

Door de komst van het tahoma systeem is het zeer eenvoudig geworden om ook uw woning te voorzien van domotica.

Domotica in het kort gezegd: het automatisch kunnen besturen van vele producten in en rond de woning, het automatiseren van dagelijkse handelingen en in interactie met de gebruiker. Dit kan bijvoorbeeld via een afstandsbediening (of smartphone) maar ook zelfs volledig geautomatiseerd.

Alle producten van Somfy met draadloze bediening zijn geschikt om te koppelen aan het tahoma systeem. Voorbeelden hiervan zijn: rolluiken, terrasverwarmers, tuinhekken, garagedeuren en andere zonweringsystemen. Daarnaast heeft u de mogelijk om verlichting in uw woning of terrasoplossing te bedienen via uw smartphone of tablet. Ook de verwarming van uw woning kunt u per kamer regelen en volledig geoptimaliseerd laten verwarmen voor maximale energiebesparing.

Somfy oplossingen hebben vele voordelen:

  • Ruime garantie van 7 jaar op alle somfy aandrijvingen
  • Gebruiksvriendelijke bedieningen
  • Energiebesparing door gebruik van slimme sensoren en weekprogramma’s
  • Gemakkelijk uit te breiden met andere mogelijkheden als verlichting en verwarming etc.
  • U heeft zelf de keuze tussen één of tweeweg communicatie

Verlengde garantietermijn

In combinatie met een buitenzonwering, serrezonwering of rolluik bieden we een garantietermijn van 7 jaar op Somfy aandrijvingen.

Terug naar boven

Over de schrijver
Oprichter en mede eigenaar van ZSM Zonwering Service en Montage.Van kinds af aan opgegroeid met het vak en door de brede interesse helemaal up-to-date met de ontwikkelingen in de markt.Klantgerichte advisering over terrasoverkappingen, pergola's, zonwering, raamdecoratie en gerelateerde artikelen is de passie.
Reactie plaatsen